اصولا یادگیری زبان جدید میتواند ما را وارد مرحله دیگری از نوع ارتباطات کند. بهراحتی میتوانیم در بهترین موقعیتها قرار بگیریم و از توانایی خود، بالاترین میزان بهره را ببریم. اما مسئله اصلی اینجاست که یادگیری زبان جدید در عین شیرینی که دارد، با سختیهایی همراه است. یعنی در دنیا زبانهایی هستند که نمیتوان بهراحتی یاد گرفت و شناخت کاملی از آنها به دست آورد.
میزان سختی و آسانی در یادگیری زبان جدید برای هر شخصی متفاوت است و به عوامل متعددی بستگی دارد. زبان مادری و شناخت زبان دوم، دو عامل موثر در سنجش هستند و میتوانند این فرآیند را سادهتر یا پیچیدهتر کنند. ما تصمیم گرفتیم در این مقاله سخت ترین زبان دنیا را معرفی کنیم. پس همراه ما بمانید.
سخت ترین زبان های دنیا به ترتیب برای یادگیری
با توجه به اینکه زبان انگلیسی، زبان رسمی و بینالمللی محسوب میشود، تمام آمارگیریها و تحقیقات بر اساس همین زبان است. اما ما در این بخش به معرفی سخت ترین زبان دنیا برای فارسی زبانان پرداختیم؛ زبانهایی که به خاطر وجود و یا عدم وجود برخی فاکتورها به عنوان سختترین زبانها شناخته شدند.
زبان چینی
کل جهان متفقلالقول روی سخت بودن زبان چینی هم عقیدهاند. بیشترین تعداد صحبتکننده در جهان متعلق به زبان چینی است. این زبان چندین گویش مختلف از جمله ماندارین، کانتونی و… دارد که گویش ماندارین رایجترین نوع آن محسوب میشود.
زبان چینی ماندارین چهار تن آوایی دارد؛ یعنی یک کلمه را میتوان به چهار روش تلفظ کرد. مثلا کلمه «ma» بسته به نوع تلفظش معنی «مادر»، «اسب»، «سرزنش» و «خشن» میدهد. به جز مبحث گویش و تن، سیستم نوشتاری این زبان هم کمی پیچیده است. تلفظها با نوع نوشتارشان متفاوت هستند و این موضوع کمی کار را سخت و هنرآموز را گمراه میکند.
حدود یک میلیارد نفر در جهان به زبان چینی صحبت میکنند. این زبان در چین و تایوان (ماندارین) به عنوان تنها زبان رسمی، در سنگاپور (گویش ماندارین) به عنوان یکی از چهار زبان رسمی، در هنگکنگ و ماکائو (گویش کانتونی) به عنوان یکی از سه زبان رسمی استفاده میشود.
زبان ژاپنی
زبان ژاپنی به خاطر ارتباط نزدیکی که به زبان چینی دارد، دومین زبان از میان سختترین زبان های دنیاست. جنبههای فرهنگی این کشور در زبانشان نمود پیدا کرده و این موضوع کار زبانآموزان را سخت میکند.
در زبان ژاپنی به جای الفبا، کارکتر وجود دارد که این کارکترها از زبان چینی گرفته شدند. بیش از 125 میلیون نفر در جهان به این زبان صحبت میکنند. این زبان از سه سیستم نوشتاری جداگانه یعنی کاتاکانا، کانجی و هیراگانا پیروی میکند. بیشتر کلمات در زبان ژاپنی دو نوع تلفظ میشوند که یکی ژاپنی و دیگری چینی است.
اخیراً پژوهشی در زمینه محاسبه سرعت ادای هجاها در هر ثانیه انجام شده که نتایج آن نشان داده زبان ژاپنی با امتیاز ۷.۸۴ هجا در هر ثانیه، سریعترین زبان دنیا در زمینه ادا شدن است. این زبان در کشور ژاپن استفاده میشود.
زبان روسی
زبان روسی از گرامر بسیار پیچیدهای برخوردار است به گونهای که حتی برخی از مردم کشورهای روسزبان، نمیتوانند بهراحتی بخوانند یا بنویسند. حدود 150 میلیون نفر در جهان به این زبان صحبت میکنند. زبان روسی در کشورهایی مثل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان زبان رسمی محسوب میشود.
زبان کرهای
در این زبان دو سیستم نوشتاری متفاوت به نامهای هانگل و هانجا وجود دارد. زبان کرهای را به هیچ عنوان نمیتوان به هیچ زبان دیگری مرتبط کرد بهطوری که زبان شناسان تاریخی آن را یک قرنطینه زبانی میدانند. جالب است بدانید که زبان کرهای 7 سطح احترام دارد که نشانههای آن در پایان یک فعل مشخص میشود و افراد در موقعیتهای مختلف از انواع این سطوح استفاده میکنند. این زبان در کره شمالی و کره جنوبی به عنوان زبان رسمی مورد استفاده قرار میگیرد.
زبان آلمانی
زبان آلمانی به خاطر کلمات بلند و پیچیده، سه جنسیت بودن کلمات و استفاده از عضلههای دهان برای ادای کلمات، بهعنوان یک زبان سخت شناخته میشود. از سوی دیگر زبان آلمانی و انگلیسی در بسیاری از لغات شباهت دارند. از اینرو یادگیری زبان آلمانی برای کسانی که انگلیسی را بلدند، کار سادهتری محسوب میشود. زبان آلمانی به زبان فلسفه معروف است و دلیل آن هم فلاسفه و نویسندههای زیادیست که نظریههای خود را به این زبان مطرح کردند.
حدود 95 میلیون نفر از این زبان به عنوان زبان رسمی خود استفاده میکنند. در آلمان و اتریش از آلمانی به عنوان زبان رسمی استفاده میکنند اما در کشورهای دیگری از جمله: سوئیس، لوگزامبورگ، بلژیک و… برخی از مردم به این زبان صحبت میکنند.
زبان فرانسوی
زبان فرانسوی معروف است به زبان احساسات! یکی از بزرگترین مزیتهای یادگیری این زبان خواندن نسخه اصلی مهمترین متون ادبیات و تماشای بهترین فیلمهای زبان اصلی است.
فرانسوی زبان هنر، تئاتر، شعر، دنیای مد، استایل و… است. به همین دلیل خیلیها حاضرند سختی یادگیری این زبان را به جان بخرند که شیرینی استفاده از آن را بچشند. 79 کشور به زبان فرانسوی صحبت میکنند که فرانسوی، زبان رسمی 29تا از این تعداد است. در مجموع 260 میلیون نفر در دنیا فرانسوی حرف میزنند.
زبان پرتغالی
اصولا بیشتر مردم تصور میکنند که زبان پرتغالی تنها در برزیل و پرتغال صحبت میشوند اما در اصل زبان رسمی 9 کشور دنیاست. زبان پرتغالی از زبان عربی الهام گرفته شده که رگههایی از این زبان را میتوان در عربی دید. افعال در زبان پرتغالی به شش مدل نوشته میشوند و از دوتا فعل برای «بودن» استفاده میکنند.
زبان ایتالیایی
زبان ایتالیایی ریشه لاتین دارد و حدود 85 میلیون نفر به این زبان صحبت میکنند. بعضی از کلمهها در زبان ایتالیایی شبیه واژهها در دیگر زبانها نوشته و به همان صورت تلفظ میشوند، اما مفهومشان کاملا متفاوت است. زبان ایتالیایی یکی از محبوبترین زبانهای دنیاست که افراد زیادی را جذب میکند به خصوص کسانی که قصد گشتوگذار در کشور زیبای ایتالیا را دارند.
ایتالیایی زبان رسمی ایتالیا، سان مارینو و سوئیس است. البته تعدادی ایتالیاییزبان در آلبانی، آرژانتین، استرالیا، فرانسه، بلژیک، بوسنی و هرزگوین، آلمان، برزیل، کانادا، کاستاریکا و… وجود دارد.
زبان اسپانیایی
زبان اسپانیایی در ردههای آخر به عنوان سخت ترین زبان دنیا برای یادگیری قرار دارد چراکه شباهتهای زیادی با زبان انگلیسی دارد. زبان اسپانیایی یکی دیگر از زبانهای با احساس است. کمتر کسی هست که موسیقیهای اسپانیایی را نشنیده باشد و از شنیدنشان لذت نبرده باشد. ۳۲۹ میلیون نفر در سرتاسر جهان به زبان اسپانیایی صحبت میکنند و زبان رسمی حدود 21 کشور است.
زبان لهستانی
تلفظ کلمات در زبان لهستانی سخت است و گرامر آن لایههای متعددی دارد. زبان لهستانی 7 وضعیت مختلف دارد که هرکدام آنها از جنسیت تاثیر میگیرند. یعنی هر کلمه را میتوانید به هفت شکل مختلف بیان کنید و اعداد را به 17 حالت تلفظ کنید.40 میلیون نفر در دنیا و 97 درصد از جمعیت لهستان به این زبان صحبت میکنند.
زبان فارسی
زبان فارسی یک زبان هندو اروپایی است که 80 میلیون نفر در چندین کشور به این زبان صحبت میکنند. فارسی، زبان رسمی ایران، افغانستان، ازبکستان و تاجیکستان است اما در بحرین، پاکستان، هند، عراق، ترکیه و چین فارسی زبانان هستند.
اما سوال اصلی اینجاست که چرا فارسی سخت ترین زبان دنیاست؟ از نظر کشورهای اروپایی که هیچ شناختی نسبت به زبان فارسی یا عربی ندارند، فارسی یکی از زبانهای سخت دنیاست اما به جز این مسئله، عوامل دیگری هم وجود دارند که باعث شدند زبان فارسی زبان سختی باشد.
شکل نوشتاری زبان فارسی از عربی گرفته شده و آنچه ما امروز به عنوان خط فارسی میشناسیم در اصل رسمالخط عربی است. اضافه شدن «پ»، «ژ»، «گ» و «چ» به خط الرسم عربی، ساختار نوشتاری زبان فارسی را به وجود آورده است. همین موضوع باعث گیج شدن زبانآموزان زبان فارسی میشود.
زبان ترکی
زبان ترکی در حالت کلی به 35 زبان تقسیم میشود. از این میان 3 زبان ترکی، ترکی آذربایجانی، ترکی استانبولی و ترکی ازبکی از همه شناخته شدهتر هستند. ترکی، زبان مادری حدود 170 میلیون نفر است که از این میان، ترکی استانبولی حدود 40 درصد تمام ترکزبانان را شامل میشود.
در زبان ترکی، فعل بودن وجود ندارد. برخی از قسمتهای این زبان مشابه دستور زبان آلمانی و ژاپنی است از اینرو زبان سختی محسوب میشود.
زبان عربی
عربی زبان رسمی 26 کشور خاورمیانه و شمال آفریقاست و در دنیا حدود 300 میلیون نفر به این زبان صحبت میکنند. در این زبان اگر جای یک کلمه در جملهای با همان شکل عوض شود، معنی جمله تغییر میکند. زبان عربی به دلیل داشتن اِعراب، یکی از منحصربهفردترین زبانهای دنیا محسوب میشود چراکه هیچ زبان دیگری اعراب ندارد. این زبان تعبیرها و معناهای زیادی دارد. زبان عربی اشتراکات زیادی با زبان فارسی، ترکی، کردی، اسپانیایی، انگلیسی، اردو و … دارد.
پیچیده ترین زبان دنیا
شاید بتوان از میان تمامی زبانهایی که تا به حال از آنها گفتیم، زبانهای چینی، ژاپنی، روسی و آلمانی را به عنوان سختترینو پیچیدهترین زبانها بشناسیم. این زبانها از ساختار پیچیدهای تشکیل شدند و اگر کسی زمینه کمی در مورد هریک داشته باشد، میداند که برای یادگیری آنها باید فرآیند بسیار سختی طی کند.
در آخر...
امروزه افراد زیادی یک یا حتی چندتا از این زبانهای سخت را یاد گرفتند. این موضوع نشان میدهد که حتی سخت ترین زبان دنیا با کمی تمرین و برنامهریزی قابل یادگیری است. هدف ما از نوشتن این مقاله ناامید کردن کسانی که میخواهند شروع به یادگیری کنند، نیست بلکه فقط آمارهای جهانی را در این حوزه بررسی و در مقالهای جمعآوری کردیم. اگر جزء کسانی هستید که تجربه یادگیری یکی از این زبانهای سخت را داشتید، اینجا برای ما بنویسید و از روشهایی که باعث شدن این مسیر را راحتتر پشت سر بگذارید، برای ما بگویید.
منبع:
jangal
Leave A Comment